Hoestdrankproeverij

De huidige farmagiganten verkopen ons jaarlijks miljoenen flessen hoestdrank: maar zijn de bekende hoestdranken van de grote merken goed van smaak? En werken ze eigenlijk wel optimaal? Wij vinden van niet! En daarin staan wij niet alleen! Eerdere smaakpanels kozen unaniem voor “de kenmerkende smaak van vroeger” van ons Oud Hollands Keelelixer. En wist je bijvoorbeeld dat honing de enige grondstof is waarvan wetenschappelijk bewezen is dat het bijdraagt aan verlichting van hoest? Juist daarom is ons keelelixer gebaseerd op honing en zoethoutwortel.

Uitslagen

Tijdens elke blinde proeverij beoordelen journalisten en vakgenoten diverse soorten hoesdrank. In onderstaand overzicht tonen we de gemiddelde beoordelingen van alle proeverijen.

Proeverij voor de pers

Ook voor de pers/journalisten organiseren wij graag een (blinde) proeverij! Neem contact op voor meer informatie of een concrete afspraak voor een proeverij!

Publicatie:

(Minimale score: 1 / Maximale score: 5. Laatste proeverij september 2019.)

HoestdrankScore
Hoestdrankmakers – Honing & Tijm Elixer4.5
Hoestdrankmakers – Tijm Elixer3
Hoestdrankmakers – Hedera Helix siroop in Sir Simplex3
Daro Thijmsiroop3
Dampo Hoestsiroop2.9
Natterman voor alle hoest2.4
Bisolvon Drank voor kinderen 4mg/5ml2.4
Natterman Bronchicum extra sterk2.3
Broomhexine HCl Sandoz 8mg/5ml1.9
Prospan Hedera Helix siroop1.8
Bronchostop1.6
Fluimucil drank Forte 40mg/ml1.6
Bisolvon Druppels1.1

Honing helpt tegen hoesten

Huisarts en Wetenschap publiceerde in 2018 het artikel “Honing helpt tegen hoesten“. Hierin concludeert het vakblad dat van “vrijwel alle hoestmiddelen de effectiviteit niet aangetoond is, maar honing helpt wel”. Juist daarom zitten onze keelelixers “Honing & Tijm” en “Honing & Althea” boordevol eerste kwaliteit honing.

“Hoesten is een veel voorkomende klant waarvoor zowel kinderen als volwasssenen het spreekuur bezoeken. Honing lijkt een effectief en veilig middel om die klacht bij kinderen te verlichten, zo blijkt uit een recente Cochrane-review. Daarnaast verkort honing in vergelijking met andere middelen ook de duur van de hoest” (Huisarts & Wetenschap, 2018)

Bekijk het artikel “Honing helpt tegen hoesten“.

Publicatie:

Media aandacht RTL4

De hoestdrankmakers zijn te gast geweest bij RTL4. Kijk hier het hele fragment.

Publicatie: